به روز شده در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۴۰۰، ساعت ۱۰:۲۴
کتاب نظریه های یادگیری زبان پیاژه و چامسکی را برای معرفی در نظر گرفته ایم. این کتاب به ارتباط زبان و اندیشه توجه کرده و دیدگاه های نظریه پردازانی همچون پیاژه و چامسکی را بیان می کند.
معرفی کتاب
در این مجموعه دیدگاه ویگوتسکی همراه با ژان پیاژه و نوام چامسکی در خصوص نظریه های زبان ارائه می گردد. کتاب نظریه های یادگیری زبان پیاژه و چامسکی با حجم اندکی در برگیرنده مطالب ارزنده ای در این خصوص است. پرسش اصلی این است که آیا اندیشه بدون زبان گفتاری وجود دارد؟ به بیان دیگر آیا می توان بدون زبان گفتاری اندیشید؟ رابطه زبان و اندیشه چیست؟ علوم شناختی چه مقامی دارند و حافظه بر چه کارکردی تکیه می زند؟
شناسنامه و فهرست
عنوان کتاب: نظریه های یادگیری زبان رویارویی پیاژه و چامسکی
ترجمه و تالیف: دکتر زینت توفیق
ناشر: نشر قطره
نوبت چاپ: دوم – ۱۳۹۲
تعداد صفحات: ۱۷۸ صفحه
فهرست کتاب:
فصل اول: روانشناسی زبان و نظریه های مهم رشد زبان
فصل دوم: مکتب پیاژه
فصل سوم: ترجمه بخشی از کتاب پیاژه به نام زبان و اندیشه در کودکان
فصل چهارم: زبان خودمدار و زبان درونی
فصل پنجم: کنفرانس رووایمون: گفت و گو میان پیاژه و چامسکی
فصل ششم: رابطه اندیشه و علم شناخت
فصل هفتم: ساز و کار اندیشه
فصل هشتم: حافظه
بخشی از کتاب
به عنوان مثال خانم دکتر زینت توفیق در فصل هشتم کتاب به کارکرد حافظه و خاطرات فراموشی می پردازد. نظرات و مطالب طرح شده برای علاقمندان به مبحث روانشناسی رشد بسیار کارآمد است. در صفحه ۱۶۴ می خوانیم:
شکل ۴ شبکه مفاهیم سازمان یافته را نشان می دهد. درک مطالب به دو شیوه عملی می شود: ۱ – ورود مستقیم: اطلاعاتی که به طور مستقیم در حافظه ذخیره شده است. مانند “فیل خرطوم دارد” . ۲ – استدلال قیاسی(استنتاجی است که از شبکه های شناختی می شود که در حافظه ذخیره شده اند.
و یا در صفحه ۱۷۴ مغزه انسان و سطوح داخلی به صورت تصویری تشریح می شوند.
استفاده از این کتاب برای زبانشناسان و دانشجویان زبان شناسی نیز به دلیل پوشش نظریات مختلف ارزشمند خواهد بود. گریزی به مباحث یادگیری زبان اول و دوم، همچنین زبان و مغز نیز زده می شود.
نظرات