در این قسمت گرامر درس سوم زبان انگلیسی دوازدهم را برای دانش آموزان کلاس دوازدهم جهت شرکت در امتحان نهایی آماده کرده ایم. توصیه میکنیم پیش از ورود به این درس، گرامر توضیح داده شده در درسهای اول و دوم بر روی سایت عصر زبان را مطالعه کنید.
مباحث درس سوم:
در درس سوم که آخرین درس از مجموعه درس زبان انگلیسی دانش آموزان در مدارس ایران است، دو بحث بسیار مهم مطرح شده است. به دلیل اهمیت و نکات ظریف این دو مبحث، معمولاً از آنها در امتحان نهایی انگلیسی دوازدهم سئوال طرح خواهد شد. دقت داشته باشید، حتماً پس از مطالعه کامل این درس به بخش امتحان نهایی رفته و با دانلود رایگان سئوالات سالهای گذشته، سطح یادگیری خود را محک بزنید.
- وجه نمای مجهول Passive Modals
- گذشته کامل Past Perfect
در ادامه با طرح صفحه به صفحه کتاب، این دو مبحث را به شما دانش آموزان عزیز پایه دوازدهم آموزش خواهیم داد. لازم به ذکر است، حتماً پس از اتمام این درس، تمرینات کتاب درسی و همچنین کتاب کار (Workbook) را به طور دقیق انجام دهید و پاسخها را با معلم خود کنترل کنید.
گرامر صفحه ۸۶
قبلاً در گرامر درس اول زبان انگلیسی دوازدهم با وجه مجهول در زبان انگلیسی آشنا شدیم. در آنجا گفتیم که اگر انجام دهنده فعل (doer) برای ما مشخص نباشد و یا اهمیت مفعول (object) بیش از آن باشد، بجای استفاده از حالت معلوم (Active Voice) از حالت مجهول فعل (Passive Voice) استفاده میکنیم. هر کدام از زمانهای فعل در زبان انگلیسی فرمول ساخت مخصوص به خود را دارند که در درس اول به توضیح آنها پرداختیم.
در این درس، حالت مجهول وجه نما (Modal) را فرا خواهیم گرفت. ابتدا با معنی و مفهوم وجه نما (modal) آشنا میشویم و سپس روش مجهول کردن آن را یاد میگیریم. دقت داشته باشید اگر اهمیت انجام دهنده (doer) در جمله بیشتر باشد، تمایل ما به استفاده از حالت معلوم خواهد بود و اصراری به وجه مجهول نداریم.
وجه نما (modal) چیست؟
افعال زبان انگلیسی را میتوان به دو گروه افعال اصلی (main verbs) و افعال کمکی (auxiliary verbs) تقسیم بندی کرد. تعداد افعال کمکی محدود بوده و برای ساخت صورت منفی، سئوالی یا کاربردهای خاص از آنها استفاده میشود؛ هر فعلی که در گروه افعال کمکی قرار نگیرد طبیعتاً فعل اصلی خواهد بود.
افعال کمکی نیز به نوبه خود به دو دسته تقسیم بندی میشوند. این بخش بندی بر اساس کارکرد آنهاست. در تصویر زیر میتوان دو دسته بندی متفاوت افعال کمکی را ملاحظه کنید. از افعال کمکی اولیه برای منفی یا سئوالی کردن افعال اصلی استفاده میشود و از افعال کمکی وجه نما (modal) برای کارکردهای خاص مانند الزام، امکان، توانایی، پیشنهاد، توصیه و … استفاده میگردد.
در صفحه ۸۶ کتاب درسی دوازدهم، با استفاده از افعال کمکی وجه نما (modals) صورتهای مجهول ساخته شده است. در این درس از should برای الزام عادی، از may برای امکان انجام کاری و همچنین از must برای الزام قانونی استفاده شده است. در ادامه فرمول ساخت هر سه را در یک ساختار فرا خواهید گرفت.
حالت معلوم = فاعل + فعل کمکی وجه نما + فعل اصلی + مفعول
حالت مجهول = مفعول + فعل کمکی وجه نما + be + حالت سوم فعل اصلی + فاعل (در صورت تمایل)
مثال:
.The Principal should call the parents
مدیر بایستی با والدین تماس میگرفت.
.The parents should be called (by the principal)
با والدین بایبستی تماس گرفته میشد (توسط مدیر).
دو فعل کمکی وجه نمای may و must نیز به همین صورت ساخته میشوند. دقت کنید بایستی حتماً از حالت سوم فعل (past participle) برای ساخت وجه نمای مجهول استفاده کنید. تمرین صفحه ۸۷ کتاب درسی و همچنین بخش D کتاب کار (workbook) را به طور کامل انجام دهید.
گرامر صفحه ۸۸
گرامر درس سوم زبان انگلیسی دوازدهم در بخش See Also به بحث زمان گذشته کامل پرداخته است. برای درک بهتر این زمان کافیست به نمودار زیر دقت کنید تا این زمان مهم را به سادگی یاد بگیرید. تصور کنید بر روی یک خط در حال حرکت هستید، اگر بخواهید عملی را که پیش از عمل دیگری در گذشته رخ داه است بیان کنید، از زمان گذشته کامل (Past Perfect) استفاده میکنید. به همین سادگی!
بر روی نمودار کاملاً مشخص است که عمل دو قبل از عمل یک در گذشته رخ داده است. زمان گذشته کامل مانند حال کامل است با این تفاوت که گذشته کامل در زمان گذشته و حال کامل در زمان حال رخ داده است.
فرمول ساخت گذشته کامل در زبان انگلیسی:
فاعل + had + صورت سوم فعل + بقیه جمله
در زبان فارسی زمان گذشته کامل به صورت زیر معنی میشود.
.Joe had studied Chinese before he moved to China
جو پیش از اینکه به چین برود، زبان چینی را یاد گرفته بود.
در جدول صفحه ۸۸ جملات مختلفی را با استفاده از این زمان ساخته است که در آنها زا سه قید before (قبل از اینکه)، because (زیرا) و already ( پیش از اینکه) استفاده کردهاند. دقت کنید در هر حال عمل اول با زمان گذشته ساده و عمل دوم که قبل از آن رخ داده است با گذشته ساده ساخته میشود.
حالا که این مبحث را نیز به خوبی یاد گرفتید، بخش D کتاب کار خود را انجام دهید و همچنین نمونه سئوالات امتحان نهایی زبان انگلیسی را حل کنید. هر گونه ابهام یا مشکل خود را از طریق فرم زیر با مدرسان ما در میان بگذارید.
سلام و خسته نباشید
اگه بتونید برای هر بخش حداقل ۳ مثال بزنید خیلی عالی و بی نقص میشه
اگه با مثال های بیشتر و خارج از کتاب باشه بهتره
الان برا مبحث اخر مثالی نزدید