نمایی از سایت گوگل ترنسلیت
یادداشت روز

مقایسه ترجمه گوگل ترنسلیت و مترجم انسانی در رشته مکانیک خاک

در این نوشتار می خواهیم به مقایسه ترجمه گوگل ترنسلیت و مترجم انسانی در رشته مکانیک خاک بپردازیم. گوگل ترنسلیت یکی از ابزارهای ترجمه رایگان می باشد. ماشین های ترجمه سالهای زیادی است که وارد عرصه خدمات فناوری اطلاعات شده اند. در این سالیان آنطور که باید و شاید، این ابزارهای فناورانه نتوانسته اند مورد اقبال متخصصان قرار گیرند.

متخصصان عرصه ترجمه از جمله مترجمان، پژوهشگران ترجمه و مدرسان این رشته، اعتقاد دارند این ماشینها معتبر و کارآمد نیستند. به عبارتی بر خلاف اینکه ماشین های ترجمه به عنوان انقلابی از سوی شرکتهای بزرگ فناوری مطرح شده اند اما هرگز چنان معتبر نیستند. این ماشین های بر پایه پیش فرض هایی عمل می کنند که در وادی زبانشناسی آنقدر زایا و زیاد هستند که قابل پیش بینی نمی باشد.

در این نوشتار قصد داریم به شما نمونه ای از عملکرد بهترین مترجم ماشینی حال حاضر دنیا یعنی گوگل ترنسلیت Google Translate را نشان دهیم. اگر در ادامه با ما همراه شوید شاید شما نیز به جمع مخالفین این ابزارهای ماشینی بپیوندید.

نمایی از سایت گوگل ترنسلیت

روش کار با گوگل ترنسلیت

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می فرمایید برای استفاده از این ماشین ترجمه بایستی وارد سایت زیر شوید:

https://translate.google.com

پس از ورود به این سایت که از زیرمجموعه های سایت اصلی گوگل می باشد با دو کادر روبرو می شوید. به سادگی و با قرار دادن متن خود در کادر سمت چپ می توانید ترجمه آن در سمت راست را ببینید.

در اینجا آزمایش خود را بر روی بخشی از یک متن مربوط به رشته مهندسی خاک انجام خواهیم داد. علت انتخاب این رشته به این دلیل است که غیر ادبی باشد. در متون ادبی که ضعیف ترین عملکرد ماشین های ترجمه را نمایش می دهد کارکرد این نیز بدتر خواهد شد. زیرا در متون ادبی، استفاده از آرایه های ادبی معنای جملات را با ابهام بیشتری روبرو خواهد نمود.

در ابتدا در بخش زیر متن انگلیسی مورد آزمایش را مشاهده می نمایید و سپس در دو بخش بعدی ترجمه آن آورده شده است. در بخش اول ترجمه گوگل ترنسلیت را می بینید و سپس ترجمه مترجم انسانی همین نوشته را مطالغه بفرمایید. مقایسه ترجمه گوگل ترنسلیت و مترجم انسانی در رشته مکانیک خاک نشان می دهد این مقایسه در متنی در این حد نیز برای ماشین ترجمه بسیار سخت است. پس از خواندن هر دو متن، قضاوت را به عهده خودتان می گذاریم.

گزیده ای از یک متن رشته مهندسی خاک به زبان انگلیسی

Soil contamination can occur very frequently due to accidental leakage from industrial facilities. The aim of this paper is to investigate the behavior of surface footings resting on contaminated Delta soils.

The experimental investigation comprised with laboratory model tests of surface strip footings resting on two sands. One of the tested soils was natural deltaic soil that was obtained from a site in the middle of the Nile Delta. The second sand was yellow sand that was obtained from a quarry that was located outside the boundaries of the delta valley.

The contaminated soil depth is only about one width of the tested footings. The rest of the soil profile is uncontaminated soil. The tested soils were prepared at relative density of 50%. Two types of inorganic contaminants were used. One contaminant was acidic (pH <7) and another contaminant was alkaline (pH>7). Both contaminants were industrial wastes from two detergent factories.

Each contaminant was mixed with 0, 2, 6 and 10% of each tested soil. The results were presented in the form of applied load or stress on strip footing versus settlement of the footings. The results provided a good ground to study the behavior of footings resting on soils .contaminated with either acidic or alkaline substances

ترجمه متن فوق در ماشین ترجمه گوگل ترنسلیت Google Translate

آلودگی خاک می تواند بسیار ناشی از نشت تصادفی از امکانات صنعتی باشد. هدف این مقاله بررسی رفتار سطوح سطح پایه خاک دلتا آلوده است. تحقیقات تجربی شامل تست های آزمایشی بر روی سطوح سطوح سطحی بر روی دو شن و ماسه بود.

یکی از خاک های آزمایش شده، خاک دلتائی طبیعی بود که از یک سایت در وسط دلتای نیل به دست آمد. ماسه دوم شن و ماسه زرد بود که از یک معدن استخراج شده بود که در خارج از مرزهای دره دلتا قرار داشت. عمق خاک آلوده تنها در حدود یک عرض پایه آزمایش شده است. بقیه مشخصات خاک خاک خالص است. خاک های آزمایش شده با تراکم نسبی ۵۰ درصد تهیه شد. دو نوع آلاینده های غیر آلی استفاده شد. یک آلاینده اسیدی بود (pH <7) و یک آلاینده دیگر قلیایی بود (pH> 7).

هر دو آلاینده زباله های صنعتی از دو کارخانه مواد شوینده بودند. هر آلاینده با ۰، ۲، ۶ و ۱۰ درصد از هر خاک آزمایش شده مخلوط شد. نتایج به صورت بار اعمال شده یا استرس بر روی پایه نوار در مقابل حل و فصل پایه ارائه شده است. نتایج بدست آمده زمینه خوبی برای مطالعه رفتارهای پایه ای است که روی خاک های آلوده به مواد اسیدی یا قلیایی قرار دارد.

 

ترجمه متن فوق توسط مترجم انسانی Human Translator

آلودگی خاک پدیده ای است که اغلب به دلیل نشست تصادفی از تأسیسات صنعتی رخ می دهد. هدف این مقاله بررسی رفتار شالوده بستر خاکهای دلتایی آلوده می باشد. این تحقیقات شامل تست های مدل آزمایشگاهی شالوده تسمه ای بستر موجود بر ۲ نوع ماسه بود.

یکی از خاکهای مورد آزمایش خاک طبیعی دلتایی ناحیه میان دلتای نیل و دیگری ماسه زرد رنگی بود که از معدن سنگ واقع در خارج مرزهای دره دلتا به دست آمد. عمق خاک آلوده برابر با یک عرض شالوده ی آزمایش شده بود. بقیه ی پروفیل خاک آلوده نشده بود. غلظت نسبی خاکهای مورد آزمایش ۵۰% بودند. از ۲ نوع آلاینده ی معدنی استفاده گردید که یکی از آنها اسیدی (PH<7) و دیگری قلیایی (PH>7) بود.

این آلاینده ها پسماندهای صنعتی ۲ کارخانه تولید محصولات شوینده بودند. هر کدام از آنها با ۰، ۲، ۶، و ۱۰ درصد از هر کدام از خاکها مخلوط گردیدند. نتایج حاصل به صورت بار با فشار اعمال شده بر شالوده نواری در برابر نشست شالوده ارائه شد. این نتایج بستر مناسبی برای مطالعه ی پی بر خاکهای آلوده به مواد اسیدی یا قلیایی مهیا کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *