ابوالقاسم طلوع
یادداشت روز

ابوالقاسم طلوع استاد آموزش زبان انگلیسی

ابوالقاسم طلوع

 

در یادداشت امروز به بهانه درگذشت ابوالقاسم طلوع قصد داریم نگاهی به وضعیت تالیف کتب کمک آموزشی زبان انگلیسی در ایران بیندازیم. متاسفانه شب گذشته یعنی ۲۳ فروردین ماه ۱۳۹۶ با خبر شدیم جناب آقای دکتر ابوالقاسم طلوع از معلمان و اساتید برجسته آموزش زبان انگلیسی در ایران دار فانی را وداع گفتند. ضمن عرض تسلیت به خانواده این مرحوم و اقوام وابسته، قصد ما از نگارش یادداشت امروز، زنده کردن یاد و خاطره این استاد زبان انگلیسی و هم چنین تلنگر زدن به یک مشکل اجتماعی می باشد.

دکتر ابوالقاسم طلوع سالهای زیادی به تالیف و نگارش کتابهای کمک آموزشی زبان انگلیسی اشتغال داشته است و مراکز معتبری کتابهای این استاد فقید را به چاپ رسانده اند که از جمله آنها می توان به انتشارات جنگل جاودانه اشاره نمود. برخی از کتاب های این عزیز از دست رفته شهرت زیادی داشته و به چاپ های زیادی رسیده است. در لیست زیر می توانید کتابهای نگارش یافته توسط ایشان را مشاهده نمایید:

گرامر برای آیلتس – راهنمای جامع و کامل برای فراگیری گرامر آیلتس
انگلیسی برای مسافری از ایران: خودآموز مکالمه انگلیسی
گرامر پایه‌ی زبان انگلیسی
فرهنگ انگلیسی لانگمن
مجموعه خودآموز گرامر انگلیسی از پایه تا پیشرفته: گرامر نوین
فرهنگ پایه‌ی آکسفورد
گرامر نوین: مجموعه خودآموز گرامر انگلیسی از پایه تا پیشرفته
فرهنگ لانگمن پایه به همراه فرهنگ تصویری
خودآموز مکالمات انگلیسی

همانطور که از عناوین درج شده بالا به چشم می خورد، کتاب انگلیسی برای مسافری از ایران در بین کتابهای این استاد جایگاه ویژه ای دارد و بسیاری از ما این کتاب را مطالعه کرده ایم.

این کتاب همانطور که از نام آن پیداست به یادگیری زبان انگلیسی برای مسافران ایرانی که قصد سفر به خارج را دارند می پردازد. استاد ابوالقاسم طلوع در این کتاب با روشی آسان پر کاربردترین واژگان، اصطلاحات و جملات انگلیسی را همراه با تصویر جمع آوری نموده است.

زبان آموزانی که قصد فراگیری جملات کلیشه ای و پرکاربرد زبان انگلیسی را دارند می توانند با تهیه این کتاب به سرعت فراگیری خود اضافه نمایند.

حال اجازه دهید به بهانه درگذشت ابوالقاسم طلوع یادداشت امروز را با طرح این سئوال ادامه دهیم:انگلیسی برای مسافری از ایران

آیا کپی برداری از حاصل زحمت یک استاد که به صورت کتاب در آمده است، مجاز است؟

فکر می کنم تمامی خوانندگان این بخش به موضوع پی بردند. استادی بسیاری همچون ابوالقاسم طلوع سالهای زیادی از عمر خود را صرف تحقیق و پژوهش در زبان انگلیسی نموده اند و حاصل کار را به صورت کتابهای آموزشی زبان یا آثار مشابه ای هم چون فلش کارت، کتابهای الکترونیکی، مقاله یا سایر موارد منتشر نموده اند تا بتوانند از طریق آن امرار معاش نمایند. اما عده ای بدون توجه به حاصل زحمت این عزیزان اقدام به کپی برداری و باز نشر این محصولات فکری می نمایند که کاری خلاف قانون و شرع است.

امیدواریم به جهت ارج نهادن به کمال انسانی از انجام این کار جلوگیری کنیم و شاهد ادامه این روند در جامعه نباشیم.

مجدداً یاد استاد ابوالقاسم طلوع را گرامی می داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *